Gebakken Zalm met Rode Wijnsaus
Ingrediënten
- 4 zalmfilets van ± 150 gram
- 3 eetlepels bloem
- 40 gram boter
Voor de saus:
- 3 deciliter jonge rode Beaujolais
- 2 schijfjes limoen
- 30 gram suiker
- 1 kaneelstokje
- Kruidnagel
- Zwarte peper
- Zout
Instructies
- Doe alle ingrediënten voor de saus in een pan.
- Laat de inhoud lichtjes koken en laat het vervolgens nog een kwartiertje trekken.
- Zeef de vloeistof om de saus te verkrijgen.
- Bind de saus: smelt 30 gram boter (niet laten bruinen) en voeg 30 gram bloem toe.
- Verwarm enkele minuten op laag vuur.
- Voeg een scheutje gezeefde wijn toe, roer tot de vloeistof is opgenomen, voeg opnieuw wijn toe, herhaal totdat alle wijn is gebruikt.
Bak vervolgens de zalm:
- Haal de zalmblokjes door de bloem.
- Bak ze mooi bruin in hete boter (of olijfolie) en leg ze in een platte schaal, versierd met schijfjes citroen en limoen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Drappeer de zalmfilets met de warme rode wijnsaus.
Voor de garnering: schijfjes limoen en citroen.
Voor de garnering: schijfjes limoen en citroen.