Gebakken Zalm met Rode Wijnsaus

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 zalmfilets van ± 150 gram
  • 3 eetlepels bloem
  • 40 gram boter

Voor de saus:

  • 3 deciliter jonge rode Beaujolais
  • 2 schijfjes limoen
  • 30 gram suiker
  • 1 kaneelstokje
  • Kruidnagel
  • Zwarte peper
  • Zout

Instructies

  • Doe alle ingrediënten voor de saus in een pan.
  • Laat de inhoud lichtjes koken en laat het vervolgens nog een kwartiertje trekken.
  • Zeef de vloeistof om de saus te verkrijgen.
  • Bind de saus: smelt 30 gram boter (niet laten bruinen) en voeg 30 gram bloem toe.
  • Verwarm enkele minuten op laag vuur.
  • Voeg een scheutje gezeefde wijn toe, roer tot de vloeistof is opgenomen, voeg opnieuw wijn toe, herhaal totdat alle wijn is gebruikt.

Bak vervolgens de zalm:

  • Haal de zalmblokjes door de bloem.
  • Bak ze mooi bruin in hete boter (of olijfolie) en leg ze in een platte schaal, versierd met schijfjes citroen en limoen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Drappeer de zalmfilets met de warme rode wijnsaus.
Voor de garnering: schijfjes limoen en citroen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis / Zalm
Land van herkomst België