Gebakken Zalm met Tomaten-Tapenade
Ingrediënten
Ingrediënten:
Voor de Tomaten-Tapenade:
- 150 gr gedroogde tomaten op olie uitgelekt
- ½ teentje knoflook geperst
- Geraspte ingelegde citroenschil
- Olijfolie
Voor de Tomatendressing:
- 1 grote tomaat ontveld, in heel kleine stukjes gesneden
- 2 eetlepels fijngesneden basilicum
- 3 eetlepels olijfolie
- ½ eetlepel Japanse sojasaus
- 2 theelepels balsamico-azijn
Instructies
Voorbereiding:
Tapenade:
- Pureer tomaten en meng met knoflook, citroenschil en olijfolie tot een smeuïg mengsel.
- Strijk de tapenade over de zalm (niet de velkant).
Tomatendressing:
- Meng alle ingrediënten.
Bereiding:
- Breng de slagroom met zout, peper, knoflook, rozemarijn en tijm aan de kook.
- Kook de meiknolletjes hierin 4-6 minuten.
- Leg de meiknolletjes dakpansgewijs op borden.
- Meng Parmezaanse kaas met broodkruim en verdeel dit in een dun laagje over de meiknolletjes.
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Plaats de zalmpakketjes op een bakplaat (met de tapenadekant naar boven) in het midden
- van de oven en bak ze 7 minuten.
- Leg de zalm op de meiknolletjes en plaats de borden even onder de hete grill zodat de
- tapenade mooi krokant wordt.
- Verdeel de tomatendressing langs de rand van het bord.
- Garneer met gefrituurde aardappelschillen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Gefrituurde aardappelschillen kunnen worden gebruikt als garnering.