Gebakken Zeetong met Witbier Sabayon

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 g zeetongfilet
  • Zout
  • Versgemalen peper
  • 2 el bloem
  • 5 el olijfolie
  • 20 cl witbier bijvoorbeeld Keizerskroon
  • 200 g tagliolini
  • 3 eidooiers
  • 100 g roomboter
  • 250 g verse groenten worteltjes, broccoli, peultjes, asperges
  • 2 limoenen

Instructies

  • Was en schil de groenten en blancheer ze beetgaar.
  • Zet opzij.
  • Bestrooi de zeetongfilets met zout en peper en wentel ze door de bloem.
  • Verhit in een pan 4 el olijfolie en 25 g roomboter.
  • Bak de zeetongfilets aan beide zijden lichtbruin, haal ze uit de pan en houd ze warm.
  • Kook de tagliolini al dente in gezouten water met 1 el olijfolie.
  • Klop in een au bain-marie pan de eidooiers samen met het witbier en een snufje zout tot de saus goed warm en schuimig is.
  • Klop er geleidelijk 25 g roomboter door tot de boter goed is opgenomen.
  • Schep de tagliolini op voorverwarmde borden, leg hierop de geblancheerde groenten en de gebakken zeetong.
  • Schep de witbier sabayon eromheen en garneer met partjes limoen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Bij dit gerecht past een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc. Hun frisse en fruitige tonen complementeren de delicate smaak van de zeetong en de romige witbier sabayon.

Voedingswaarden

Calories: 720 kcal | koolhydraten: 34 g | Protein: 41 g | Vet: 45 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst België