Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Optioneel:
- cress om te garneren
Instructies
- Spoel de linzen in een zeef tot het water helder is.
- Doe de linzen met de groentebouillon in een dichte stoomovenpan en stoom gedurende ongeveer 5 minuten op 100°C.
- Spoel de linzen af met koud water en laat ze goed uitlekken.
- Doe de cranberry's met een beetje water in een pan.
- Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en voeg dit samen met de lege vanillepeul en de suiker toe aan de cranberry's.
- Breng aan de kook en laat rustig koken tot een mooie compote ontstaat.
- Verwarm een scheutje olijfolie in een sauspan en voeg het kerriepoeder toe.
- Roer tot de geuren vrijkomen.
- Zet de kerrieolie even apart.
- Snijd de appel in kleine blokjes (ongeschilde).
- Meng deze door de linzen en breng op smaak met de kerrieolie, peper en zout.
- Bak ondertussen de eendenborstfilet eerst op de velkant aan en vervolgens op de vleeskant.
- Plaats de eendenborstfilet met de velkant naar boven op een rooster in de oven.
- Bak op 70°C tot de kerntemperatuur 57°C bereikt.
- Bak de plakken bloedworst om en om en leg ze op keukenpapier.
- Serveer door een portie linzen op de borden te leggen en de bloedworst er bovenop te leggen.
- Snijd de eendenborstfilet in dunne plakjes en rangschik ze op de bloedworst.
- Lepel wat cranberrycompote rond het gerecht en garneer eventueel met wat cress.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een Pinot Noir of een lichte Merlot past goed bij dit gerecht vanwege de rijke smaken van de eend en de kruidige tonen van de kerrie.Voedingswaarden
Calories: 472 kcal | koolhydraten: 36 g | Protein: 24 g | Vet: 25 g | Zout: 1.3 mg | Sugar: 16 g