Gebraden varkenshiel

Gebraden Varkenshiel uit de Römertopf

Deze gebraden varkenshiel, bereid volgens oma's recept in de Römertopf, is een heerlijk traditioneel gerecht. De combinatie van langzaam gegaard vlees en rijke, aardse smaken maakt dit perfect voor een stevige wintermaaltijd.
Porties: 4
Bereidingstijd: 2 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 varkenshiel ca. 750 g
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • 1 ui
  • ½ winterwortel
  • 1 laurierblad
  • Tijm naar smaak
  • ½ el boter

Instructies

Voorbereiding:

  • Wrijf de varkenshiel in met zout en peper.
  • Snijd de ui en winterwortel in kleine stukjes.

Bereidingswijze:

  • Vet de Römertopf in met de boter en leg de gesneden wortel en ui onderin.
  • Voeg het laurierblad en de tijm toe bovenop de groenten.
  • Leg de varkenshiel op het groentemengsel in de Römertopf.
  • Sluit de Römertopf en plaats deze in een koude oven.
  • Stel de oven in op 250 graden Celsius en laat het vlees 1,5 tot 2 uur braden, afhankelijk van de dikte van de varkenshiel, totdat het vlees gaar en knapperig is.

Serveertips:

  • Serveer deze gebraden varkenshiel met stevige winterse bijgerechten zoals aardappelpuree, gestoofde groenten of zuurkool voor een complete maaltijd.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Combineer dit gerecht met een stevige rode wijn zoals een Rioja of een Cabernet Sauvignon, die de rijke smaken van het vlees goed aanvult.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 25 g | Vet: 25 g | Zout: 2 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Ovenschotel / Varkensvlees
Land van herkomst Nederland
Extra aanwijzing Herfst / Winter
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij