Gedroogde Tomaten

Gedroogde Tomaten

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • Tomaten bij voorkeur pomodori a peruccia
  • Fijn zeezout
  • Olijfolie
  • Verse kruiden zoals oregano, basilicum
  • Knoflook 1-2 teentjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 100°C.
  • Was de tomaten en snijd ze doormidden of in vieren.
  • Bestrooi de tomaten met wat fijn zeezout.
  • Leg de tomaten met het velletje naar beneden op een rooster of bakplaat in de voorverwarmde oven (zorg ervoor dat de tomaten elkaar niet raken).
  • Laat de ovendeur open en laat de tomaten staan tot ze zijn gekrompen en droog aanvoelen.
  • Dit proces kan tot wel 12 uur duren.
  • Schuif de tomaten af en toe een beetje heen en weer.
  • Zodra de tomaten leerachtig aanvoelen, zet je de oven uit en laat je ze afkoelen.
  • Bewaar de gedroogde tomaten in een pot met goede olijfolie, verse kruiden (oregano, basilicum) en 1-2 teentjes knoflook.
  • Voor gebruik, laat de gedroogde tomaten even weken in matig warm water.
  • Het water kan ook worden gebruikt om soep mee te trekken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Opmerking:
Probeer bij voorkeur pomodori-om-te-drogen, ook bekend als pomodori a peruccia, vanwege hun stevige vruchtvlees en lage vochtgehalte.
Je kunt ook kerstomaatjes gebruiken, die gemakkelijker drogen en meer smaak hebben dan gewone tomaten.
De tomaten worden met schil gedroogd.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht
Land van herkomst Italië