Geflambeerde ananas van Allerhande

Allerhande 2002
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 3 eetlepels kokos geraspte
  • 1 ananas
  • 3 eetlepels boter
  • 3 eetlepels basterdsuiker lichtbruine
  • ½ theelepel kruidnagelpoeder
  • 4 eetlepels rum

Instructies

  • In droge wok kokos lichtbruin roosteren, op bord laten afkoelen.
  • Ananas in lengte halveren, elke helft in 4 parten snijden.
  • Vruchtvlees van schil lossnijden, harde kern wegsnijden.
  • Ananasparten in plakken snijden van ca. 1 cm dik.
  • In wok boter verhitten, suiker erdoor roeren en laten oplossen.
  • Ananas in wok scheppen en ca. 5 minuten op matig vuur roerbakken.
  • Bestrooien met kruidnagel, ananas nogmaals omscheppen.
  • Rum in wok schenken en 10 seconden meewarmen, zodat alcohol net begint te verdampen.
  • Alcoholdamp aansteken.
  • Als vlammen gedoofd zijn, kokos erover strooien.
  • Serveren met vanilleroomijs.

Notities / Tips / Wijnadvies

In plaats van een hele ananas kan ook een bakje voorgesneden ananas worden gebruikt.
 

Voedingswaarden

Calories: 230 kcal | koolhydraten: 26 g | Protein: 1 g | Vet: 13 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert / Fruit / Nagerecht
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch