Geflambeerde ananas van Allerhande
Allerhande 2002
Equipment
Ingrediënten
- 3 eetlepels kokos geraspte
- 1 ananas
- 3 eetlepels boter
- 3 eetlepels basterdsuiker lichtbruine
- ½ theelepel kruidnagelpoeder
- 4 eetlepels rum
Instructies
- In droge wok kokos lichtbruin roosteren, op bord laten afkoelen.
- Ananas in lengte halveren, elke helft in 4 parten snijden.
- Vruchtvlees van schil lossnijden, harde kern wegsnijden.
- Ananasparten in plakken snijden van ca. 1 cm dik.
- In wok boter verhitten, suiker erdoor roeren en laten oplossen.
- Ananas in wok scheppen en ca. 5 minuten op matig vuur roerbakken.
- Bestrooien met kruidnagel, ananas nogmaals omscheppen.
- Rum in wok schenken en 10 seconden meewarmen, zodat alcohol net begint te verdampen.
- Alcoholdamp aansteken.
- Als vlammen gedoofd zijn, kokos erover strooien.
- Serveren met vanilleroomijs.
Notities / Tips / Wijnadvies
In plaats van een hele ananas kan ook een bakje voorgesneden ananas worden gebruikt.
Voedingswaarden
Calories: 230 kcal | koolhydraten: 26 g | Protein: 1 g | Vet: 13 g