Geflambeerde Chocoladeflensjes met Rood Fruit en Vanilleroomijs

Geflambeerde Chocoladeflensjes met Rood Fruit en Vanilleroomijs

Geflambeerde Chocoladeflensjes met Rood Fruit en Vanilleroomijs

Deze flensjes gevuld met ingemaakt rood fruit en afgewerkt met geflambeerde Armagnac en vanilleroomijs zijn een spectaculaire afsluiter voor een feestelijk diner.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 100 g bloem
  • 25 g cacaopoeder
  • 3 dl melk
  • 5 eieren
  • 30 g boter
  • Fruit op alcohol bijv. uit een pot van de slijterij of zelfgemaakt
  • 60 g pure chocolade geraspt
  • Armagnac of Grand Marnier
  • Vanilleroomijs

Instructies

  • Meng de bloem, cacaopoeder, melk en eieren tot een glad beslag.
  • Verhit de boter in een koekenpan en bak 8 flensjes van het beslag.
  • Verwarm de flensjes en vul ze met het ingemaakte fruit.
  • Strooi geraspte chocolade over de gevulde flensjes.
  • Verwarm de Armagnac in een soeplepel en steek deze aan.
  • Schenk de brandende Armagnac over de gevulde flensjes voor het flambeereffect.
  • Serveer de flensjes met een bolletje vanilleroomijs en het ingemaakte rood fruit.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Serveer dit dessert met een glas dessertwijn, zoals een Sauternes of een zoete Muscat, die de zoete en fruitige tonen van het gerecht versterken.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 10 g | Vet: 15 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 30 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Dessert - Nagerecht / Fruit / Pannenkoeken
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Herfst
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Kerst