Gefrituurde Asperges met Parmezaan
Knapperige gefrituurde groene asperges met een korstje van Parmezaanse kaas. Heerlijk als bijgerecht of borrelhapje.
Equipment
- diep bord
- keukenpapier
Ingrediënten
- 500 gram groene asperges
- Water
- Zout
- Frituurolie of -vet
- 70 gram bloem
- 50 gram Parmezaanse kaas geraspt
- 1 ei
- 1 ½ dl witte wijn
- Peper
- Zout
- 2 eetlepels peterselie fijngehakt
Instructies
- Snijd de asperges op gelijke lengte en kook ze 5 minuten beetgaar.
- Laat de asperges uitlekken en dep ze droog.
- Verwarm de frituurolie of -vet tot 180°C.
- Klop bloem, Parmezaan, ei, wijn, peper en zout tot een glad beslag.
- Haal de asperges door het beslag en frituur ze 2-3 minuten goudbruin.
- Laat de asperges uitlekken op keukenpapier.
- Verdeel de asperges over de borden en strooi de peterselie erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
- Serveer direct na het frituren.
- Lekker met een frisse dip, zoals knoflookmayonaise of citroenmayonaise.
- Pinot Grigio: Een lichte, droge witte wijn die goed past bij de gefrituurde asperges.
- Sauvignon Blanc: Een frisse witte wijn met kruidige tonen die de smaken van het gerecht complementeert.
Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 15 g | Vet: 20 g | Zout: 1 g | Sugar: 2 g