Gefrituurde Asperges met Parmezaan

Krokant gefrituurde asperges, bestrooid met vers geraspte Parmezaanse kaas en gegarneerd met peterselie, geserveerd met knoflook-aioli op een rustieke houten tafel.

Gefrituurde Asperges met Parmezaan

Knapperige gefrituurde groene asperges met een korstje van Parmezaanse kaas. Heerlijk als bijgerecht of borrelhapje.
Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 gram groene asperges
  • Water
  • Zout
  • Frituurolie of -vet
  • 70 gram bloem
  • 50 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • 1 ei
  • 1 ½ dl witte wijn
  • Peper
  • Zout
  • 2 eetlepels peterselie fijngehakt

Instructies

  • Snijd de asperges op gelijke lengte en kook ze 5 minuten beetgaar.
  • Laat de asperges uitlekken en dep ze droog.
  • Verwarm de frituurolie of -vet tot 180°C.
  • Klop bloem, Parmezaan, ei, wijn, peper en zout tot een glad beslag.
  • Haal de asperges door het beslag en frituur ze 2-3 minuten goudbruin.
  • Laat de asperges uitlekken op keukenpapier.
  • Verdeel de asperges over de borden en strooi de peterselie erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
  • Serveer direct na het frituren.
  • Lekker met een frisse dip, zoals knoflookmayonaise of citroenmayonaise.
Wijnadvies:
  • Pinot Grigio: Een lichte, droge witte wijn die goed past bij de gefrituurde asperges.
  • Sauvignon Blanc: Een frisse witte wijn met kruidige tonen die de smaken van het gerecht complementeert.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 15 g | Vet: 20 g | Zout: 1 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Asperges / Bijgerecht / Groenten / Kaas
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Lente
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch