Gefrituurde broccoliroosjes met gember-knoflooksaus
AllerHande jubileumnummer 2003 / snel te maken
Equipment
- keukenpapier
Ingrediënten
- 2 cm gemberwortel verse geschild
- 5 eetlepel(s) yoghurtmayonaise
- 2 eetlepel(s) medium dry sherry
- ½ teentje knoflook geperst
- 1 zak broccoliroosjes panklare 300 g
- 1 ei
- 4 eetlepel(s) sesamzaad
- 75 g bloem
- 250 ml olie
Instructies
- Gember boven kom in knoflookpers uitpersen.
- Met mayonaise, sherry, knoflook, zout en peper naar smaak tot sausje roeren.
- Grote broccoliroosjes halveren.
- In lage schaal ei met 100 ml ijskoud water, mespunt zout en sesamzaad loskloppen.
- Met vork bloem erdoor kloppen, tot licht klonterig beslag.
- In wok olie verhitten tot er lichte damp vanaf komt.
- Broccoliroosjes een voor een door beslag halen en met vier stuks tegelijk in hete olie in 3 minuten goudbruin frituren.
- Op keukenpapier laten uitlekken en serveren met gembersaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Ook lekker als aperitiefhapje bij een glas bier.