Gefrituurde broccoliroosjes met gember-knoflooksaus

Gefrituurde broccoliroosjes met gember-knoflooksaus

AllerHande jubileumnummer 2003 / snel te maken
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • keukenpapier

Ingrediënten

  • 2 cm gemberwortel verse geschild
  • 5 eetlepel(s) yoghurtmayonaise
  • 2 eetlepel(s) medium dry sherry
  • ½ teentje knoflook geperst
  • 1 zak broccoliroosjes panklare 300 g
  • 1 ei
  • 4 eetlepel(s) sesamzaad
  • 75 g bloem
  • 250 ml olie

Instructies

  • Gember boven kom in knoflookpers uitpersen.
  • Met mayonaise, sherry, knoflook, zout en peper naar smaak tot sausje roeren.
  • Grote broccoliroosjes halveren.
  • In lage schaal ei met 100 ml ijskoud water, mespunt zout en sesamzaad loskloppen.
  • Met vork bloem erdoor kloppen, tot licht klonterig beslag.
  • In wok olie verhitten tot er lichte damp vanaf komt.
  • Broccoliroosjes een voor een door beslag halen en met vier stuks tegelijk in hete olie in 3 minuten goudbruin frituren.
  • Op keukenpapier laten uitlekken en serveren met gembersaus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Ook lekker als aperitiefhapje bij een glas bier.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Voorgerechten