Gefrituurde Garnalen met Thaise Kruiden

Gefrituurde Garnalen met Thaise Kruiden

Deze gefrituurde garnalen, gemarineerd in een boemboe van Thaise kruiden en kokosmelk, brengen de authentieke smaken van Thailand naar jouw tafel. Perfect als bijgerecht bij witte rijst en groentegerechten.
Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 750 g grote garnalen gepeld, met staarten eraan
  • 2 sjalotten fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 theelepel laos galangal
  • 1 theelepel sereh citroengras
  • 1 theelepel gehakte korianderwortel
  • 1 eetlepel assemwater tamarindewater
  • dl santen kokosmelk
  • 1 theelepel zout
  • 250 g bloem
  • Olie voor frituren

Instructies

  • Pel de garnalen, maar laat de staarten eraan voor een mooie presentatie.
  • Maak een boemboe door de sjalotten, knoflook, laos, sereh en korianderwortel fijn te hakken en te mengen.
  • Roer de kokosmelk, zout en assemwater door de boemboe, en voeg de garnalen toe.
  • Laat de garnalen 30 minuten marineren in dit mengsel.
  • Laat de garnalen goed uitlekken en wentel ze door de bloem, zodat ze een dun laagje hebben.
  • Verhit ruim olie in een frituurpan of diepe pan op hoog vuur.
  • Frituur de garnalen in kleine porties tot ze roze en krokant zijn, ongeveer 2-3 minuten per portie.
  • Laat de gefrituurde garnalen uitlekken op keukenpapier en serveer ze direct als bijgerecht bij witte rijst en een groentegerecht.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Deze gefrituurde garnalen gaan perfect samen met een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Riesling, die de kruidige en rijke smaken van het gerecht goed aanvullen.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 25 g | Vet: 20 g | Zout: 2 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst Thailand
Extra aanwijzing Lente / Zomer