Gefrituurde Kippenfilets met Citroensaus
Ingrediënten
- Zout peper
- 1 koffielepel gemberpoeder
- 1 losgeklopt ei
- 125 g rijstvlokken
- 1 citroen in schijfjes
Voor de saus:
- 2 dl kippenbouillon
- 2 eetlepels droge witte wijn
- 4 sjalotten
- Zout peper
- 1 snuifje fijne griessuiker
Instructies
- Wrijf de kipfilets in met zout, peper, en gemberpoeder.
- Wentel de kipfilets door het losgeklopte ei en vervolgens door de rijstvlokken.
- Bak de filets in voorverhitte frituurolie op 185°C gedurende 5 tot 6 minuten, of tot ze gaar en
- goudbruin zijn.
- Haal de kipfilets uit het vet, laat ze uitlekken op keukenpapier, en houd ze warm.
Voor de saus:
- Breng de bouillon aan de kook met de witte wijn en de gesnipperde sjalotten.
- Laat het geheel voor de helft inkoken.
- Breng de saus op smaak met peper, zout, en een snuifje fijne griessuiker.
- Giet de saus over de gebakken kipfilets.
- Garneer het gerecht met schijfjes citroen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Type: Frituur
Serveer de gefrituurde kippenfilets met gestoomde rijst en groenten naar keuze.