Gefrituurde Kippenfilets met Citroensaus

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • Zout peper
  • 1 koffielepel gemberpoeder
  • 1 losgeklopt ei
  • 125 g rijstvlokken
  • 1 citroen in schijfjes

Voor de saus:

Instructies

  • Wrijf de kipfilets in met zout, peper, en gemberpoeder.
  • Wentel de kipfilets door het losgeklopte ei en vervolgens door de rijstvlokken.
  • Bak de filets in voorverhitte frituurolie op 185°C gedurende 5 tot 6 minuten, of tot ze gaar en
  • goudbruin zijn.
  • Haal de kipfilets uit het vet, laat ze uitlekken op keukenpapier, en houd ze warm.

Voor de saus:

  • Breng de bouillon aan de kook met de witte wijn en de gesnipperde sjalotten.
  • Laat het geheel voor de helft inkoken.
  • Breng de saus op smaak met peper, zout, en een snuifje fijne griessuiker.
  • Giet de saus over de gebakken kipfilets.
  • Garneer het gerecht met schijfjes citroen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Type: Frituur
Serveer de gefrituurde kippenfilets met gestoomde rijst en groenten naar keuze.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes
Land van herkomst Fillippijnen