Gefrituurde Pangsit met Gehakt
Krokante, gefrituurde pangsit gevuld met gekruid gehakt. Een smaakvolle en populaire Aziatische snack, perfect als borrelhapje of voorgerecht.
Equipment
Ingrediënten
- 1 ei
- 500 gram gehakt
- 2 teentjes knoflook
- 20 loempiavellen
- peper
- sambal naar smaak
- zout
Instructies
- Vermeng 500 gram gehakt met peper, zout en 2 geperste teentjes knoflook en sambal naar smaak.
- Draai van het gekruide gehakt kleine balletjes.
- Snijd de 20 loempiavellen elk in vieren.
- Leg op elk velletje een gehaktballetje.
- Smeer de randen van de velletjes in met ei.
- Vouw elk velletje in een driehoekje om de vulling.
- Vouw de punt van de driehoek tegenovergesteld terug en plak hem met ei vast.
- Frituur de pangsit in hete olie tot ze goudbruin en krokant zijn.
- Dien ze op met pangsitsaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
- Dien de pangsit warm op met pangsitsaus.
- Lekker met een zoetzure saus of chilisaus.
- Een frisse witte wijn, zoals een Riesling, of een koud biertje past goed bij deze krokante snack.
Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 25 g | Vet: 25 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 2 g