Gefrituurde Pangsit met Gehakt

Goudbruin gefrituurde pangsit goreng gepresenteerd op een rustieke houten tafel met een dipsausje, verse ingrediënten zoals knoflook, ei en sambal ernaast, sfeervol vastgelegd met warm natuurlijk licht.

Gefrituurde Pangsit met Gehakt

Krokante, gefrituurde pangsit gevuld met gekruid gehakt. Een smaakvolle en populaire Aziatische snack, perfect als borrelhapje of voorgerecht.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

Instructies

  • Vermeng 500 gram gehakt met peper, zout en 2 geperste teentjes knoflook en sambal naar smaak.
  • Draai van het gekruide gehakt kleine balletjes.
  • Snijd de 20 loempiavellen elk in vieren.
  • Leg op elk velletje een gehaktballetje.
  • Smeer de randen van de velletjes in met ei.
  • Vouw elk velletje in een driehoekje om de vulling.
  • Vouw de punt van de driehoek tegenovergesteld terug en plak hem met ei vast.
  • Frituur de pangsit in hete olie tot ze goudbruin en krokant zijn.
  • Dien ze op met pangsitsaus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
  • Dien de pangsit warm op met pangsitsaus.
  • Lekker met een zoetzure saus of chilisaus.
Wijnadvies:
  • Een frisse witte wijn, zoals een Riesling, of een koud biertje past goed bij deze krokante snack.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 25 g | Vet: 25 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Borrelhapjes / Frituren / Snack / Vlees / Voorgerechten
Land van herkomst Indonesië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Feestdagen etc Chinees Nieuwjaar