Gefrituurde wontons
Equipment
- keukenpapier
- theedoek,schone zonder wasmiddelenluchtjes
Ingrediënten
- 300 g half-om-halfgehakt
- 1 bosuitje in ringetjes
- 50 g shii-takes fijngehakt
- 1 teentje knoflook uitgeperst
- 2 cm verse gemberwortel geraspt
- ½ eetlepel droge sherry
- 4½ eetlepel sojasaus licht
- ½ eetlepel sesamolie
- 5 vellen filodeeg diepvries, ontdooid
- 1 eetlepel azijn
- frituurolie
Instructies
- Voorbereiden
- In kom gehakt, bosui, shii-takes, knoflook, gember, sherry,½ eetlepel sojasaus, sesamolie en zout en peper naar smaak mengen.
- Filodeegvellen openvouwen en als stapel in 9 vierkanten snijden.
- Op elk vierkantje 1 volle theelepel gehaktmengsel scheppen, randjes van vierkantjes met water bestrijken en vierkantjes diagonaal geplooid dichtvouwen.
- Op een met bloem bestoven schaal leggen en afdekken met schone theedoek.
- In schaaltje rest van sojasaus met azijn door elkaar roeren.
Bereiden
- Frituurolie verhitten tot 190 C.
- Bloem van wontons vegen.
- In frituurolie wontons met 5 tegelijk in 1-2 minuten mooi bruin frituren.
- In vergiet bekleed met keukenpapier laten uitlekken.
- Sojadipsausje erbij serveren.
Voedingswaarden
Calories: 40 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 2 g | Vet: 3 g