Geglaceerde Wortelen en Pastinaak in Bouillon
Geniet van deze smaakvolle geglaceerde wortelen en pastinaak, gegaard in runderbouillon met boter en suiker. Perfect als bijgerecht voor elke herfst- of wintermaaltijd.
Equipment
- kookpan
Ingrediënten
- 800 g winterwortelen
- 800 g pastinaken
- 6 dl runderbouillon
- 80 g boter
- 2 eetlepels suiker
- Peper
- Zout
Instructies
- Schil de winterwortelen en pastinaken met een dunschiller.
- Snijd de wortelen en pastinaken in de lengte in 3 stukken en vervolgens in repen.
- Breng de wortelen en pastinaken samen met de runderbouillon, boter en suiker aan de kook in een pan.
- Laat de groenten met het deksel op de pan 10 minuten koken.
- Verwijder daarna het deksel en laat nog 25 minuten koken totdat al het kookvocht verdampt is en de groenten goudgeel van kleur zijn.
- Breng op smaak met een beetje zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze heerlijke geglaceerde wortel en pastinaak als smaakvol bijgerecht!
Wijnadvies:
Een licht kruidige witte wijn zoals een Viognier past goed bij de zoete en hartige smaken van deze geglaceerde groenten.Voedingswaarden
Calories: 200 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 2 g | Vet: 10 g | Zout: 1 g | Sugar: 8 g