Geglaceerde Wortelen en Pastinaak in Bouillon

Geglaceerde Wortelen en Pastinaak in Bouillon

Geglaceerde Wortelen en Pastinaak in Bouillon

Geniet van deze smaakvolle geglaceerde wortelen en pastinaak, gegaard in runderbouillon met boter en suiker. Perfect als bijgerecht voor elke herfst- of wintermaaltijd.
Porties: 6 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 800 g winterwortelen
  • 800 g pastinaken
  • 6 dl runderbouillon
  • 80 g boter
  • 2 eetlepels suiker
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Schil de winterwortelen en pastinaken met een dunschiller.
  • Snijd de wortelen en pastinaken in de lengte in 3 stukken en vervolgens in repen.
  • Breng de wortelen en pastinaken samen met de runderbouillon, boter en suiker aan de kook in een pan.
  • Laat de groenten met het deksel op de pan 10 minuten koken.
  • Verwijder daarna het deksel en laat nog 25 minuten koken totdat al het kookvocht verdampt is en de groenten goudgeel van kleur zijn.
  • Breng op smaak met een beetje zout en peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze heerlijke geglaceerde wortel en pastinaak als smaakvol bijgerecht!

Wijnadvies:

Een licht kruidige witte wijn zoals een Viognier past goed bij de zoete en hartige smaken van deze geglaceerde groenten.

Voedingswaarden

Calories: 200 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 2 g | Vet: 10 g | Zout: 1 g | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Herfst / Winter
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij
Feestdagen etc Kerst