Gegratineerd Witlof met Noordzeegarnalen
Romig gegratineerd witlof met de delicate smaak van Noordzeegarnalen, perfect als bijgerecht.
Equipment
- Grill of oven met grillfunctie
Ingrediënten
Instructies
- Reinig het witlof, verwijder eventueel harde kern en snijd het fijn.
- Voeg citroensap toe aan het spoelwater om verkleuring van het witlof te voorkomen.
- Smelt de boter in een koekenpan en fruit het uitgelekte witlof zachtjes aan.
- Voeg de room toe en kruid met peper, zout en een snufje nootmuskaat.
- Laat het witlof op laag vuur zachtjes gaarstoven.
- Haal de pan van het vuur en roer voorzichtig de garnalen door het witlofmengsel.
- Klop de eierdooiers los en meng ze door het witlofmengsel om het te binden.
- Controleer of de smaak goed is en voeg eventueel extra kruiden toe.
- Verdeel het witlofmengsel over diepe borden of kleine ovenschaaltjes.
- Plaats de borden onder de grill en laat gratineren tot de bovenkant mooi goudbruin is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer zeer warm met knapperig stokbrood of een frisse salade.
Wijnadvies:
Combineer dit gerecht met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Gris.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 15 g | Vet: 26 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 3 g