Gegratineerd Witlof met Noordzeegarnalen

Een gezellige en elegante foto van gegratineerd witlof met garnalen, geserveerd in rustieke keramische schaaltjes. Het gerecht bestaat uit malse witlof gestoofd in een romige saus, gemengd met Noordzeegarnalen en bedekt met een goudbruine, bubbelende korst. De setting toont een vintage keuken met houten werkbladen, blauwgroene kastjes en zacht natuurlijk licht dat door een raam valt. Details zoals verse witlof, een schaaltje garnalen en een stuk rustiek brood versterken de warme en uitnodigende sfeer.

Gegratineerd Witlof met Noordzeegarnalen

Romig gegratineerd witlof met de delicate smaak van Noordzeegarnalen, perfect als bijgerecht.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 stronkjes witlof fijngesneden
  • 200 g Noordzeegarnalen gepeld
  • 4 dl room
  • 4 eierdooiers
  • 15 g boter
  • 2 eetlepels citroensap
  • Peper
  • Zout
  • Snufje nootmuskaat

Instructies

  • Reinig het witlof, verwijder eventueel harde kern en snijd het fijn.
  • Voeg citroensap toe aan het spoelwater om verkleuring van het witlof te voorkomen.
  • Smelt de boter in een koekenpan en fruit het uitgelekte witlof zachtjes aan.
  • Voeg de room toe en kruid met peper, zout en een snufje nootmuskaat.
  • Laat het witlof op laag vuur zachtjes gaarstoven.
  • Haal de pan van het vuur en roer voorzichtig de garnalen door het witlofmengsel.
  • Klop de eierdooiers los en meng ze door het witlofmengsel om het te binden.
  • Controleer of de smaak goed is en voeg eventueel extra kruiden toe.
  • Verdeel het witlofmengsel over diepe borden of kleine ovenschaaltjes.
  • Plaats de borden onder de grill en laat gratineren tot de bovenkant mooi goudbruin is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer zeer warm met knapperig stokbrood of een frisse salade.
Wijnadvies:
Combineer dit gerecht met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Gris.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 15 g | Vet: 26 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst België
Jaargetijde: Herfst / Winter