Gegratineerde Appelcompote met Krokante Amandelen

Gegratineerde appelmoes met een karamellaag, geschaafde amandelen en een vleugje kaneel, geserveerd in kleurrijke keramische schaaltjes.

Gegratineerde Appelcompote met Krokante Amandelen

Een heerlijk warm nagerecht met zachte appelcompote, romige slagroom en een knapperige amandel-suikerlaag. Perfect om je maaltijd zoet af te sluiten!
Porties: 2
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 klein potje appelcompote
  • ½ theelepel Silvo Kaneel Gemalen
  • 1 dl slagroom
  • 1 eetlepel geschaafde amandelen
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 225°C.
  • Roer de appelcompote en kaneel door elkaar in een mengkom.
  • Verdeel de appelcompote over twee kleine ovenschaaltjes.
  • Klop de slagroom half stijf en verdeel deze over de appelcompote.
  • Strooi de geschaafde amandelen en bruine basterdsuiker gelijkmatig over de slagroom.
  • Plaats de schaaltjes in de oven en verwarm ze gedurende ongeveer 10 minuten, tot de suiker is gesmolten en licht gekaramelliseerd.
  • Haal de schaaltjes voorzichtig uit de oven en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de gegratineerde appelcompote met een bolletje vanille-ijs of een knapperig koekje voor extra textuur en smaak.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn, zoals een Muscat of een lichtgekoelde Riesling, past uitstekend bij dit warme nagerecht.

Voedingswaarden

Calories: 210 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 2 g | Vet: 11 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 24 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit / Ovenschotel
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Herfst / Winter