Gegratineerde asperges met kervelboter en ham
Deze gegratineerde asperges met kervelboter, ham en gesmolten Goudse kaas zijn een heerlijke combinatie van zachte asperges, hartige ham en romige kaas. Perfect voor een voorjaarsmaaltijd!
Ingrediënten
- 400 gram witte aspergepunten
- 100 gram groene aspergepunten
- 4 sneetjes casinobrood
- 4 plakjes gerookte ham
- 80 gram Goudse belegen kaas in blokjes
- 60 gram boter kamertemperatuur
- 2 theelepels zout
- 1 theelepel kervel fijngehakt
- ½ citroen sap gezeefd
- Extra boter voor het roosteren
Instructies
- Leg 60 gram boter op een schoteltje en laat op kamertemperatuur komen.
- Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept.
- Was de kervel, dep droog met keukenpapier en hak fijn.
- Pers de citroen uit en zeef het sap.
- Roer de boter smeuïg en meng er de kervel door.
- Breng op smaak met zout en enkele druppels citroensap.
- Bestrijk de sneetjes casinobrood met boter en rooster ze licht in een koekenpan.
- Bestrijk één kant van de toast met de kervelboter.
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Laat de gare asperges goed uitlekken en leg ze op keukenpapier.
- Snijd de aspergepunten in de lengte doormidden.
- Leg de halve aspergepunten op de kervelboter.
- Leg er een plakje gerookte ham op en verdeel de blokjes Goudse kaas over de ham.
- Plaats de toastjes in de oven en bak ze 12 minuten tot de kaas gesmolten en lichtbruin is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer deze aspergetoastjes met een frisse groene salade voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een frisse, droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay past perfect bij de delicate smaak van asperges en ham.
Voedingswaarden
Calories: 420 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 22 g | Vet: 25 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 4 g