Gegratineerde Broccoli met Champignoncrèmesaus

Een gezellige en levendige foto van gegratineerde broccoli, geserveerd in een ronde keramische ovenschaal. Het gerecht bevat malse broccoliroosjes bedekt met een romige champignonsaus en een goudbruine, bubbelende laag gesmolten Mozzarella kaas. De setting toont een vintage keuken met houten werkbladen, blauwgroene kastjes en zacht natuurlijk licht dat door een raam valt. Details zoals verse broccoli, geraspte kaas in een schaaltje en een rustieke lepel dragen bij aan de warme en uitnodigende sfeer.

Gegratineerde Broccoli met Champignoncrèmesaus

Romige broccoli in champignoncrèmesaus, gegratineerd met een gouden kaaslaag.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 grote broccoli in roosjes
  • ½ zakje champignoncrèmesoep instantpoeder
  • ½ kopje water
  • 1 kopje halfvolle melk
  • Snufje nootmuskaat
  • 2 kopjes geraspte kaas bijv. Mozzarella

Instructies

  • Kook de broccoli-roosjes kort in licht gezouten water tot beetgaar.
  • Laat goed uitlekken.
  • Meng het water, de melk en het halve zakje champignoncrèmesoep in een pan.
  • Verwarm het mengsel op laag vuur en roer tot het een romige saus wordt.
  • Voeg een snufje nootmuskaat toe en roer goed door.
  • Leg de voorgekookte broccoli-roosjes in een ronde ovenschaal.
  • Giet de champignoncrèmesaus gelijkmatig over de broccoli.
  • Bestrooi met de geraspte kaas.
  • Plaats de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 200 °C en bak gedurende 8 minuten, of tot de kaas goudbruin en bubbelt.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer met rijst en gegrilde kip voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Combineer met een frisse witte wijn zoals Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 15 g | Vet: 18 g | Zout: 0.9 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Ovenschotel
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Herfst / Winter
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch