Gegratineerde Broccoli met Champignoncrèmesaus
Romige broccoli in champignoncrèmesaus, gegratineerd met een gouden kaaslaag.
Equipment
- kookpan
Ingrediënten
- 1 grote broccoli in roosjes
- ½ zakje champignoncrèmesoep instantpoeder
- ½ kopje water
- 1 kopje halfvolle melk
- Snufje nootmuskaat
- 2 kopjes geraspte kaas bijv. Mozzarella
Instructies
- Kook de broccoli-roosjes kort in licht gezouten water tot beetgaar.
- Laat goed uitlekken.
- Meng het water, de melk en het halve zakje champignoncrèmesoep in een pan.
- Verwarm het mengsel op laag vuur en roer tot het een romige saus wordt.
- Voeg een snufje nootmuskaat toe en roer goed door.
- Leg de voorgekookte broccoli-roosjes in een ronde ovenschaal.
- Giet de champignoncrèmesaus gelijkmatig over de broccoli.
- Bestrooi met de geraspte kaas.
- Plaats de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 200 °C en bak gedurende 8 minuten, of tot de kaas goudbruin en bubbelt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met rijst en gegrilde kip voor een complete maaltijd. Wijnadvies: Combineer met een frisse witte wijn zoals Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc.Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 15 g | Vet: 18 g | Zout: 0.9 g | Sugar: 3 g