Gegratineerde champignons

Porties: 18 stuks
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gr kastanjechampignons
  • 50 gr pittige kaas
  • 2 el port eventueel
  • 2 el paneermeel
  • 1 gedroogd tomaatje op olie
  • 2 stengels bosui
  • 1 teen knoflook
  • vers gemalen peper royaal
  • zout

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 180 C.
  • Was de champignons en verwijder de steeltjes.
  • Snijd de steeltjes klein.
  • Rasp de kaas.
  • Vermeng de port, het paneermeel en de kaas.
  • Snijd het tomaatje fijn en roer door het kaasmengsel.
  • Snijd de bosui heel fijn.
  • Verhit een beetje olie.
  • Bak daarin de steeltjes van de champignons met de bosui en de knoflook goudbruin.
  • Roer de groente door het kaasmengsel en breng op smaak met peper en zout.
  • Vul de champignons met het mengsel en zet 10-15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 C.
  • Serveer op een mooi schaaltje.

Notities / Tips / Wijnadvies

Warm of koud serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hapjes
Land van herkomst Mediterraan
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Kerst