Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Brandertje (voor het kleuren van het eiwitschuim)
Ingrediënten
Instructies
- Meng de geraspte knoflook van twee teentjes met de olijfolie.
- Leg de plakjes ciabatta op een rooster en bestrijk ze met de knoflookolie.
- Bak ze in een voorverwarmde oven op 200°C (Hetelucht Plus) gedurende ongeveer 10 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn.
- Verwijder eventuele graten en vel van de makreelfilets.
- Maak de makreel fijn en meng met de slagroom en geraspte manchego, zodat er een smeuïge massa ontstaat.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Meng de eiwitten met de geraspte knoflook en laat even intrekken.
- Zeef na 15 minuten de knoflook uit de eiwitten en klop ze stijf tot pieken ontstaan.
- Verdeel de makreelmassa over de geroosterde ciabatta en zet ze kort onder de grill om de kaas te laten smelten.
- Voeg vervolgens een flinke lepel opgeklopt eiwit toe als topping op elke toast en kleur het eiwitschuim met een brandertje.
- Garneer de toastjes met peterselie of bieslook voor een frisse afwerking.
Voedingswaarden
Calories: 120 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 6 g | Vet: 7 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 1 g