Gegratineerde Courgetteschotel met Gehakt uit de Oven
Deze moderne gegratineerde courgetteschotel met gehakt is een eenvoudig en smaakvol ovengerecht dat zeker in de smaak zal vallen!
Equipment
Ingrediënten
- 3 courgettes
- 300 gram rundergehakt
- 1 ui fijngehakt
- 250 ml melk
- 2 eieren
- Geraspte kaas
- Zout en peper naar smaak
- Olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180-200 graden Celsius en vet een ovenschaal in.
- Rasp de courgettes en bak de courgetterasp in een pan met een scheutje olie tot het gaar is.
- Haal het uit de pan en zet opzij.
- Fruit de fijngehakte ui in een beetje olie tot deze glazig is.
- Voeg het gehakt toe en bak tot het gaar is.
- Meng dit met de gebakken courgetterasp.
- Klop de eieren los en meng ze met de melk.
- Voeg dit toe aan het courgette-gehaktmengsel.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Doe het mengsel in de ingevette ovenschaal en bestrooi royaal met geraspte kaas.
- Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en gratineer gedurende 20-25 minuten, of tot de kaas mooi gesmolten en goudbruin is.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 25 g | Vet: 20 g