Gegratineerde Courgetteschotel met Gehakt uit de Oven

Deze moderne gegratineerde courgetteschotel met gehakt is een eenvoudig en smaakvol ovengerecht dat zeker in de smaak zal vallen!
Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 courgettes
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 ui fijngehakt
  • 250 ml melk
  • 2 eieren
  • Geraspte kaas
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180-200 graden Celsius en vet een ovenschaal in.
  • Rasp de courgettes en bak de courgetterasp in een pan met een scheutje olie tot het gaar is.
  • Haal het uit de pan en zet opzij.
  • Fruit de fijngehakte ui in een beetje olie tot deze glazig is.
  • Voeg het gehakt toe en bak tot het gaar is.
  • Meng dit met de gebakken courgetterasp.
  • Klop de eieren los en meng ze met de melk.
  • Voeg dit toe aan het courgette-gehaktmengsel.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Doe het mengsel in de ingevette ovenschaal en bestrooi royaal met geraspte kaas.
  • Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en gratineer gedurende 20-25 minuten, of tot de kaas mooi gesmolten en goudbruin is.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 25 g | Vet: 20 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Ovenschotel / Vlees
Land van herkomst Marokko