Gegratineerde Courgetteschotel met Gehakt uit de Oven
Deze moderne gegratineerde courgetteschotel met gehakt is een eenvoudig en smaakvol ovengerecht dat zeker in de smaak zal vallen!
		
		
		
	Equipment
Ingrediƫnten
- 3 courgettes
 - 300 gram rundergehakt
 - 1 ui fijngehakt
 - 250 ml melk
 - 2 eieren
 - Geraspte kaas
 - Zout en peper naar smaak
 - Olijfolie
 
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180-200 graden Celsius en vet een ovenschaal in.
 - Rasp de courgettes en bak de courgetterasp in een pan met een scheutje olie tot het gaar is.
 - Haal het uit de pan en zet opzij.
 - Fruit de fijngehakte ui in een beetje olie tot deze glazig is.
 - Voeg het gehakt toe en bak tot het gaar is.
 - Meng dit met de gebakken courgetterasp.
 - Klop de eieren los en meng ze met de melk.
 - Voeg dit toe aan het courgette-gehaktmengsel.
 - Breng op smaak met zout en peper.
 - Doe het mengsel in de ingevette ovenschaal en bestrooi royaal met geraspte kaas.
 - Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en gratineer gedurende 20-25 minuten, of tot de kaas mooi gesmolten en goudbruin is.
 
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 25 g | Vet: 20 g