Een warme en uitnodigende foto van gegratineerde garnalen met prei, geserveerd op rustieke keramische borden. Het gerecht bestaat uit een bedje van malse julienne gesneden prei, gegarneerd met garnalen, een romige kaassaus en goudbruin gesmolten Emmentaler kaas. De setting toont een vintage keuken met houten werkbladen, blauwgroene kastjes en zacht natuurlijk licht dat door een groot raam valt. Omringende details zoals verse prei, een blok kaas en een geruite doek zorgen voor een gezellige en klassieke sfeer.

Gegratineerde Garnalen met Prei en Kaassaus

Een smeuïg gerecht van garnalen, prei en kaassaus, eenvoudig bereid en perfect als bijgerecht.
Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • magnetron
  • Magnetronbestendige schaal

Ingrediënten

  • 100 g gepelde garnalen
  • 100 g geraspte Emmentaler
  • 25 cl room
  • 1 prei in julienne gesneden
  • 50 g boter
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Snijd de prei in dunne julienne reepjes en spoel schoon.
  • Verwarm de boter in een magnetronbestendige schaal op 500 Watt en stoof de prei hierin gedurende 4 minuten.
  • Breng de room aan de kook in de magnetron en voeg de helft van de geraspte kaas toe.
  • Roer goed door en kruid met peper en zout.
  • Verwarm opnieuw gedurende 2 minuten op 500 Watt.
  • Leg op elk bord een bedje van gestoofde prei.
  • Verdeel de garnalen over de prei en giet de kaassaus eroverheen.
  • Bestrooi met de resterende geraspte kaas.
  • Plaats het gerecht in de magnetron of onder de grill om te gratineren totdat de kaas goudbruin is.
  • Serveer warm.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatietip:

Probeer dit recept eens uit met champignons ter vervanging van de prei.
Geniet van dit Belgische bijgerecht van gegratineerde garnalen met prei, eenvoudig bereid in de magnetron!
Wijnadvies:
Combineer met een droge witte wijn zoals Chardonnay of een Pinot Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 18 g | Vet: 24 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Magnetron koken
Land van herkomst België
Jaargetijde: Herfst / Winter