Gegratineerde Garnalen met Prei in Kaassaus

Gegratineerde Garnalen met Prei in Kaassaus

Gegratineerde Garnalen met Prei in Kaassaus

Geniet van deze Belgische specialiteit: sappige garnalen gecombineerd met romige prei en een rijke kaassaus, gegratineerd tot perfectie. Een heerlijk bijgerecht dat in een handomdraai klaar is, zelfs in de microgolfoven.
Porties: 2
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 100 g gepelde garnalen
  • 100 g gemalen Emmentaler
  • 25 cl room
  • 1 prei in julienne gesneden
  • 50 g boter
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Snijd de prei in dunne julienne en spoel goed schoon.
  • Verwarm de boter in een microgolfovenbestendige schaal en stoof de prei 4 minuten op 500 Watt.
  • Breng de room aan de kook in een aparte schaal, voeg de helft van de gemalen Emmentaler toe en kruid met peper en zout.
  • Kook het mengsel 2 minuten op 500 Watt.
  • Leg op elk bord een bedje van gestoofde prei, bestrooi met de garnalen en overgiet met de kaassaus.
  • Bestrooi met de resterende kaas en plaats de borden terug in de microgolfoven om te gratineren tot de kaas gesmolten en goudbruin is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Grigio past perfect bij de romige saus en de subtiele smaak van de garnalen.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 22 g | Vet: 32 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Ovenschotel / Zeevruchten
Land van herkomst België
Jaargetijde: Herfst / Winter
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Notenvrij
Feestdagen etc Kerst