Gegratineerde Garnalen met Prei in Kaassaus
Geniet van deze Belgische specialiteit: sappige garnalen gecombineerd met romige prei en een rijke kaassaus, gegratineerd tot perfectie. Een heerlijk bijgerecht dat in een handomdraai klaar is, zelfs in de microgolfoven.
Equipment
- Microgolfoven
- mes
- Ovenvaste borden
Ingrediënten
- 100 g gepelde garnalen
- 100 g gemalen Emmentaler
- 25 cl room
- 1 prei in julienne gesneden
- 50 g boter
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
Instructies
- Snijd de prei in dunne julienne en spoel goed schoon.
- Verwarm de boter in een microgolfovenbestendige schaal en stoof de prei 4 minuten op 500 Watt.
- Breng de room aan de kook in een aparte schaal, voeg de helft van de gemalen Emmentaler toe en kruid met peper en zout.
- Kook het mengsel 2 minuten op 500 Watt.
- Leg op elk bord een bedje van gestoofde prei, bestrooi met de garnalen en overgiet met de kaassaus.
- Bestrooi met de resterende kaas en plaats de borden terug in de microgolfoven om te gratineren tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Grigio past perfect bij de romige saus en de subtiele smaak van de garnalen.
Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 22 g | Vet: 32 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 2 g