Gegratineerde Geitenkaas met Portrozijnen
Equipment
- magnetron
- uitsteekvormpje
Ingrediënten
- 75 g rozijnen
- 1 dl witte port
- 1 zakje vanillesuiker
- Versgemalen zwarte peper
- Mespunt kruidnagelpoeder
- 4 sneetjes witbrood
- 1 zakje walnoten
- 1 pakje Chèvre de Bellay 113 g
Instructies
- oer in een hoge kom de rozijnen, port en vanillesuiker door elkaar.
- Verwarm de rozijnen afgedekt in de magnetron op vol vermogen (700 Watt) gedurende ca.
- 4 minuten.
- Neem de rozijnen uit de magnetron en laat ze afkoelen.
- Breng op smaak met peper en een snufje kruidnagelpoeder.
- Rooster het brood in de broodrooster en steek met een uitsteekvormpje 4 rondjes uit.
- Leg op elk bord een broodrondje.
- Snijd de geitenkaas in 4 stukjes, leg ze op het bord en verwarm ze in de magnetron op vol vermogen gedurende ca.
- 30 seconden.
- Leg de warme geitenkaas op het brood en schep de portrozijnen ernaast.
- Garneer met walnoten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze gegratineerde geitenkaas met portrozijnen gaat goed samen met een fruitige witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay.Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 10 g | Vet: 12 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 15 g