Gegratineerde Gnocchi

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Saus:

  • 150 g gorgonzola
  • 100 g mascarpone
  • 70 g boter
  • Zout
  • Peper

Instructies

  • Giet de melk in een pan met wat zout en de in kleine stukjes gesneden boter.
  • Breng aan de kook, haal van het vuur af en voeg in één keer de bloem toe en roer goed om.
  • Zet de pan terug op het vuur en blijf roeren totdat de massa van de wand van de pan loslaat.
  • Haal de pan van het vuur en roer de eieren er een voor een door.
  • Voeg de Parmezaanse kaas toe en breng het geheel op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • Laat het mengsel afkoelen.

Saus:

  • Smelt de boter boven laag vuur en voeg de in stukjes gesneden gorgonzola en mascarpone
  • toe.
  • Verhit zachtjes totdat het geheel gesmolten is.

Gnocchi:

  • Breng een grote pan met water en zout aan de kook.
  • Doe het gnocchibeslag in een spuitzak met een glad spuitmondje.
  • Span over de pan strak een touwtje en spuit met op- en neergaande bewegingen kleine stukjes deeg in het kokende water.
  • Als de gnocchi gaar is, komt deze bovendrijven.
  • Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken.

Dresseren:

  • Verdeel de gnocchi over de schaaltjes.
  • Maak de saus warm en nappeer de gnocchi hiermee.
  • Laat onder de salamander gratineren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze heerlijke gegratineerde gnocchi als tussengerecht!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Tussengerecht