Gegratineerde Gnocchi
Ingrediënten
- 6 dl melk
- 150 g bloem
- 80 g boter
- 3 eieren
- 4 eetlepels Parmezaanse kaas
- Zout
- Peper
- Nootmuskaat
Instructies
- Giet de melk in een pan met wat zout en de in kleine stukjes gesneden boter.
- Breng aan de kook, haal van het vuur af en voeg in één keer de bloem toe en roer goed om.
- Zet de pan terug op het vuur en blijf roeren totdat de massa van de wand van de pan loslaat.
- Haal de pan van het vuur en roer de eieren er een voor een door.
- Voeg de Parmezaanse kaas toe en breng het geheel op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
- Laat het mengsel afkoelen.
Saus:
- Smelt de boter boven laag vuur en voeg de in stukjes gesneden gorgonzola en mascarpone
- toe.
- Verhit zachtjes totdat het geheel gesmolten is.
Gnocchi:
- Breng een grote pan met water en zout aan de kook.
- Doe het gnocchibeslag in een spuitzak met een glad spuitmondje.
- Span over de pan strak een touwtje en spuit met op- en neergaande bewegingen kleine stukjes deeg in het kokende water.
- Als de gnocchi gaar is, komt deze bovendrijven.
- Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken.
Dresseren:
- Verdeel de gnocchi over de schaaltjes.
- Maak de saus warm en nappeer de gnocchi hiermee.
- Laat onder de salamander gratineren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze heerlijke gegratineerde gnocchi als tussengerecht!