Een warme en uitnodigende foto van gegratineerde gnocchi, geserveerd in rustieke keramische schaaltjes. De gnocchi zijn goudbruin en bubbelen onder een romige saus van gorgonzola en mascarpone, afgewerkt met een laagje Parmezaanse kaas. De setting toont een vintage keuken met houten werkbladen, blauwgroene kastjes en zacht natuurlijk licht dat door een groot raam valt. Details zoals een blok Parmezaanse kaas, een rasp en verse kruiden dragen bij aan de gezellige en elegante sfeer.

Gegratineerde Gnocchi met Gorgonzolasaus

Een romig en smaakvol gerecht van zelfgemaakte gnocchi met een rijke gorgonzolasaus.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 50 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Spuitzak met glad spuitmondje
  • schaaltjes
  • Oven of salamander

Ingrediënten

Voor de gnocchi:

  • 6 dl melk
  • 150 g bloem
  • 80 g boter in stukjes gesneden
  • 3 eieren
  • 4 eetlepels Parmezaanse kaas
  • Zout
  • Peper
  • Nootmuskaat

Voor de saus:

  • 150 g gorgonzola in stukjes gesneden
  • 100 g mascarpone
  • 70 g boter
  • Zout
  • Peper

Instructies

Bereiding van de gnocchi:

  • Giet de melk in een pan met een snuf zout en de boter.
  • Breng aan de kook en haal van het vuur.
  • Voeg de bloem in één keer toe en roer stevig.
  • Zet de pan terug op het vuur en blijf roeren totdat het mengsel loslaat van de panwand.
  • Haal van het vuur en voeg de eieren één voor één toe, terwijl je blijft roeren tot het beslag glad is.
  • Roer de Parmezaanse kaas erdoor en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • Laat het mengsel afkoelen.

Bereiding van de saus:

  • Smelt de boter op laag vuur.
  • Voeg de gorgonzola en mascarpone toe.
  • Verwarm zachtjes tot de kaas volledig gesmolten is.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Gnocchi bereiden:

  • Breng een grote pan gezouten water aan de kook.
  • Doe het gnocchibeslag in een spuitzak met een glad spuitmondje.
  • Span een strak touwtje over de pan en spuit kleine stukjes deeg in het kokende water.
  • De gnocchi zijn gaar wanneer ze boven komen drijven.
  • Schep ze uit de pan en laat uitlekken.

Dresseren:

  • Verdeel de gnocchi over ovenschaaltjes.
  • Nappeer de gorgonzolasaus over de gnocchi.
  • Gratineer onder de salamander of in de oven tot de bovenkant licht goudbruin is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Combineer met een witte wijn zoals Pinot Grigio of een lichte Chardonnay.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 12 g | Vet: 30 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kaas / Pasta
Land van herkomst Italië