Gegratineerde Kipfilet met Tomaat en Brandnetelkaas
Een sappige gegratineerde kipfilet met tomaat, uien en brandnetelkaas, perfect voor een smaakvolle maaltijd.
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Verhit de boter in een koekenpan en bak de kipfilets 2-3 minuten aan beide zijden tot lichtbruin.
- Bestrooi met peper en zout.
- Leg de kipfilets in een ovenschaal.
- Roer het braadvocht in de pan los met de room en giet het mengsel over de kip.
- Pel de tomaten en snijd ze in kwartjes.
- Snijd de jonge uien in schijfjes.
- Verdeel de tomaat en uien over de kip in de ovenschaal.
- Breng opnieuw op smaak met een beetje peper en zout.
- Bedek het gerecht met plakjes Hollandse brandnetelkaas.
- Pers het teentje knoflook uit boven het gerecht.
- Plaats de schaal in de oven en gratineer het gerecht gedurende 15 minuten, tot de kaas goudbruin en gesmolten is.
- Serveer warm met een frisse salade of geroosterde aardappelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Combineer met een lichte witte wijn zoals Chardonnay of Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 26 g | Vet: 22 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 2 g