Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Grote pan met deksel
- mes
- Lepel
Ingrediënten
- 1 ½ kg mosselen
- 1 sjalot gesnipperd
- 2 dl witte wijn
- Grof zeezout om mosselen op te zetten
- 50 g gemalen amandelen
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- 3 eetlepels fijngesneden peterselie
- 100 g zachte boter
- Fijngesneden rode peper voor garnering
Instructies
- Spoel de mosselen grondig af onder koud stromend water en verwijder eventuele baarden.
- Kook de mosselen met de gesnipperde sjalot en witte wijn in een afgedekte pan al omschuddend ongeveer 5 minuten, totdat de schelpen opengaan.
- Verwijder de dichte mosselen.
- Verwijder van elke mossel de helft van de schelp.
- Verwarm de oven voor op 250 °C.
- Zet de mosselen op een laag grof zeezout in een ovenschaal.
- Meng de gemalen amandelen, zout, peper, fijngesneden peterselie en zachte boter in een kom.
- Verdeel dit mengsel over de mosselen.
- Gratineer de mosselen in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 5 minuten, totdat de bovenkant mooi goudbruin is.
- Bestrooi de gegratineerde mosselen met fijngesneden rode peper voor een beetje pit.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past perfect bij de rijke en romige smaak van de gegratineerde mosselen.Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 25 g | Vet: 18 g | Zout: 2 g | Sugar: 1 g