Gegratineerde oesters van Allerhande

Porties: 2
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Total time 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 4 takjes peterselie
  • 2 sneetjes witbrood oud
  • 12 oesters
  • 250 g grof zeezout
  • 250 g spinazie panklare
  • zout
  • 30 g boter

Instructies

Voorbereiden

  • Eieren in 10 minuten hard koken, afspoelen onder koud water en pellen.
  • Peterselie fijn snijden.
  • Korstjes van brood snijden en brood in keukenmachine tot kruim malen.
  • Eieren met vork fijn prakken en in kom mengen met peterselie en broodkruim.
  • Oesters openen.
  • Oesters uit schelp nemen en in zeef laten uitlekken (vocht wordt niet gebruikt).
  • Schelpen schoonspoelen.
  • Laagje zeezout over twee borden verdelen en schelpen erin vastzetten.

Bereiden

  • Grill voorverwarmen op hoogste stand.
  • In pan laagje water aan de kook brengen en spinazie toevoegen.
  • Vervolgens spinazie al roerend 3 minuten koken, op smaak brengen met zout en in vergiet laten uitlekken.
  • Intussen borden met schelpen 2 minuten onder grill verwarmen.
  • Bedje van spinazie in schelpen verdelen en oesters op spinazie leggen.
  • Over elke oester wat kruimmengsel met daarop stukje boter verdelen.
  • Oesters 5 minuten onder hete grill zetten, zodat boter smelt en kruimmengsel kleurt.
  • Direct serveren.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 17 g | Protein: 15 g | Vet: 19 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Amuse / Vis / Voorgerechten
Land van herkomst Frankrijk