Gegratineerde Peerwaaiers met Magor

Een rustieke houten tafel met een prachtig gepresenteerd dessert van gegratineerde peerwaaiers met Magor kaas, gedruppeld met Grand Marnier en licht gekarameliseerd onder de grill. De peren liggen elegant uitgespreid op witte borden met een vleugje poedersuiker, wat het gerecht een verfijnde Franse uitstraling geeft.

Gegratineerde Peerwaaiers met Magor

Gegratineerde peerwaaiers met magor, een eenvoudig en elegant dessert voor twee personen.
Porties: 2
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • grill

Ingrediënten

  • 1 el citroensap
  • 100 g magor
  • 2 el Grand Marnier
  • 2 kleine peren

Instructies

  • Halveer de peren, schil en verwijder de klokhuizen.
  • Snijd de peren in de lengte in repen, maar laat ze aan de steelkant vastzitten.
  • Druk de peren op 2 borden uit tot waaiers.
  • Besprenkel ze met citroensap en Grand Marnier.
  • Snijd de magor in 4 plakken en leg op elke peerwaaier een plak magor.
  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  • Schuif de peerwaaiers ± 15 cm onder de hete grill en laat de magor in ± 5 minuten smelten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer direct na het gratineren.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn, zoals een Sauternes of een Vin Santo.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 10 g | Vet: 20 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 25 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit / Kaas
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Herfst / Winter
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch