Gegratineerde Peerwaaiers met Magor
Gegratineerde peerwaaiers met magor, een eenvoudig en elegant dessert voor twee personen.
Equipment
- grill
Ingrediënten
- 1 el citroensap
- 100 g magor
- 2 el Grand Marnier
- 2 kleine peren
Instructies
- Halveer de peren, schil en verwijder de klokhuizen.
- Snijd de peren in de lengte in repen, maar laat ze aan de steelkant vastzitten.
- Druk de peren op 2 borden uit tot waaiers.
- Besprenkel ze met citroensap en Grand Marnier.
- Snijd de magor in 4 plakken en leg op elke peerwaaier een plak magor.
- Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
- Schuif de peerwaaiers ± 15 cm onder de hete grill en laat de magor in ± 5 minuten smelten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer direct na het gratineren.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn, zoals een Sauternes of een Vin Santo.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 10 g | Vet: 20 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 25 g