Gegratineerde Pompoen met Romige Saus

Gegratineerde Pompoen met Romige Saus

Gegratineerde Pompoen met Romige Saus

Deze gegratineerde pompoen is een heerlijk bijgerecht voor de herfst of winter. Met romige pompoenpuree en een krokante bovenlaag is dit het perfecte comfortfood.
Porties: 4
Bereidingstijd: 50 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 275 g boter
  • 1 kg pompoen in blokjes gesneden
  • 40 g bloem
  • ½ l melk
  • Peper naar smaak
  • Nootmuskaat naar smaak
  • 3 geklutste eieren
  • Paneermeel naar smaak

Instructies

  • Fruit de kleingesneden pompoen in 75 g boter tot het vocht is verdampt en de pompoen glazig is.
  • Pureer daarna de pompoen.
  • Maak een witte saus door 50 g boter te smelten, de bloem toe te voegen en dit te verdunnen met melk.
  • Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • Laat de saus tien minuten zachtjes koken, draai het vuur uit en voeg de geklutste eieren toe.
  • Meng de saus met de pompoenpuree en schep dit in een beboterde ovenschaal.
  • Bestrooi met paneermeel en giet er wat gesmolten boter over.
  • Laat de gratin in een matig warme oven gratineren tot hij goudbruin is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Deze gegratineerde pompoen gaat perfect samen met een volle, romige witte wijn zoals een Chardonnay of Viognier.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 8 g | Vet: 30 g | Zout: 1 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Ovenschotel
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Herfst / Winter
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch