Gegratineerde Pompoen met Romige Saus
Deze gegratineerde pompoen is een heerlijk bijgerecht voor de herfst of winter. Met romige pompoenpuree en een krokante bovenlaag is dit het perfecte comfortfood.
Equipment
- kookpan
Ingrediënten
- 275 g boter
- 1 kg pompoen in blokjes gesneden
- 40 g bloem
- ½ l melk
- Peper naar smaak
- Nootmuskaat naar smaak
- 3 geklutste eieren
- Paneermeel naar smaak
Instructies
- Fruit de kleingesneden pompoen in 75 g boter tot het vocht is verdampt en de pompoen glazig is.
- Pureer daarna de pompoen.
- Maak een witte saus door 50 g boter te smelten, de bloem toe te voegen en dit te verdunnen met melk.
- Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
- Laat de saus tien minuten zachtjes koken, draai het vuur uit en voeg de geklutste eieren toe.
- Meng de saus met de pompoenpuree en schep dit in een beboterde ovenschaal.
- Bestrooi met paneermeel en giet er wat gesmolten boter over.
- Laat de gratin in een matig warme oven gratineren tot hij goudbruin is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze gegratineerde pompoen gaat perfect samen met een volle, romige witte wijn zoals een Chardonnay of Viognier.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 8 g | Vet: 30 g | Zout: 1 g | Sugar: 6 g