Gegratineerde Preilasagne met Paprika en Oude Kaas
Equipment
Ingrediënten
- 1 ui gesnipperd
- 2 eetlepels olijfolie
- 300 gram prei panklaar
- 400 gram bechamelsaus 1 pot
- ½ pot gegrilde paprika's
- 250 gram lasagnebladen
- 100 gram geraspte oude kaas
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- erwarm de oven voor op 200°C.
- Verhit de olijfolie in een pan en fruit de gesnipperde ui.
- Voeg de panklare prei toe en bak deze al omscheppend gedurende 5 minuten mee tot ze zacht zijn.
- Meng de helft van de bechamelsaus door de groenten en breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de gegrilde paprika's in grove repen.
- Verdeel een dun laagje bechamelsaus over de bodem van de ovenschaal en leg er 2 lasagnebladen op.
- Verdeel een derde van het preimengsel en wat repen paprika over de lasagnebladen en dek weer af met 2 lasagnebladen.
- Herhaal deze lagen nog twee keer en eindig met een laag lasagnebladen.
- Schenk de rest van de bechamelsaus over de lasagne.
- Bestrooi de lasagne met de geraspte oude kaas.
- Bak de lasagne in 20-25 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze gegratineerde preilasagne met een groene salade voor een complete maaltijd.
Een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.
Een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.