Gegratineerde Preilasagne met Paprika en Oude Kaas

Gegratineerde Preilasagne met Paprika en Oude Kaas

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 ui gesnipperd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 300 gram prei panklaar
  • 400 gram bechamelsaus 1 pot
  • ½ pot gegrilde paprika's
  • 250 gram lasagnebladen
  • 100 gram geraspte oude kaas
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • erwarm de oven voor op 200°C.
  • Verhit de olijfolie in een pan en fruit de gesnipperde ui.
  • Voeg de panklare prei toe en bak deze al omscheppend gedurende 5 minuten mee tot ze zacht zijn.
  • Meng de helft van de bechamelsaus door de groenten en breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de gegrilde paprika's in grove repen.
  • Verdeel een dun laagje bechamelsaus over de bodem van de ovenschaal en leg er 2 lasagnebladen op.
  • Verdeel een derde van het preimengsel en wat repen paprika over de lasagnebladen en dek weer af met 2 lasagnebladen.
  • Herhaal deze lagen nog twee keer en eindig met een laag lasagnebladen.
  • Schenk de rest van de bechamelsaus over de lasagne.
  • Bestrooi de lasagne met de geraspte oude kaas.
  • Bak de lasagne in 20-25 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze gegratineerde preilasagne met een groene salade voor een complete maaltijd.
Een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kaas / Pasta
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch