Gegratineerde scholrolletjes met garnalen en kaassaus

Gegratineerde scholrolletjes met garnalen en kaassaus

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediƫnten

  • 8 scholfilets
  • zout
  • peper
  • 100 g garnalen
  • 50 g boter
  • 2 eetlepel(s) citroensap
  • 25 g bloem
  • 3 dl melk
  • 50 g belegen kaas
  • snufje nootmuskaat
  • 1 ei
  • 2 eetlepel(s) slagroom

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 C.
  • Halveer de scholfilets in de lengte (16 smalle reepjes).
  • Bestrooi de filets met zout en peper en verdeel de garnalen erover.
  • Rol de filets op en maakt vast met een houten cocktailprikker.
  • Vet een ovenschaal in met de helft van de boter en leg de rolletjes er naast elkaar in.
  • Besprenkel ze met citroensap.
  • Dek af met aluminiumfolie.
  • Zet de schaal in het midden van de oven en laat de vis in ca. 15 minuten garen.
  • Smelt intussen de rest van de boter in een steelpan, roer de bloem erdoor en laat het mengsel kort pruttelen.
  • Schenk er al roerend ca. 1/3 van de melk bij en blijf roeren tot het mengsel glad gebonden is.
  • Roer scheut voor scheut de rest van de melk erbij.
  • Laat de saus ca. 1 minuut zachtjes koken.
  • Neem de pan van het vuur en roer ruim de helft van de kaas door de saus.
  • Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • Roer de eidooier los met de room en roer dit door de saus.
  • Verwijder de folie van de schaal, lepel het vocht eruit en roer dat door de saus.
  • Verwijder de cocktailprikkers.
  • Verdeel de kaassaus over de visrolletjes en bestrooi met de rest van de kaas.
  • Plaats de schaal terug in de oven en laat de visrolletjes in nog ca. 5 minuten lichtbruin worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Vis