Gegratineerde scholrolletjes met vermoutsaus

Gegratineerde scholrolletjes met vermoutsaus

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ pot visfond
  • 100 ml witte vermout
  • 2 el olijfolie
  • 1 gesnipperde sjalot
  • 2 worteltjes in piepkleine blokjes
  • 4 zwarte olijven in stukjes
  • 1 citroen
  • 6 el peterselie
  • 6 scholfilets
  • 200 ml crème fraiche
  • 50 gram geraspte belegen kaas

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 200°c
  • In wijde pan fond en vermout op hoog vuur tot kwart inkoken. In pan olie verhitten.
  • Sjalot, wortel, olijven en 1 el. van vocht erdoor scheppen.
  • Afgedekt in 3-4 min. gaar smoren.
  • Citroen raspen en uitpersen.
  • Van vuur af citroensap en peterselie door het wortelmengsel scheppen.
  • Peper en zout.
  • Filets in lengte halveren en inwrijven met peper, zout en citroensap.
  • Wortelmengsel over brede kant van filets uitspreiden.
  • Vis oprollen en vastzetten met prikkers.
  • In ovenschaal leggen.
  • Crème fraiche door ingekookt vocht roeren en saus laten binden.
  • Zout en peper.
  • Saus over de rolletjes schenken en kaas erover strooien.
  • In oven in 20-25 min goudbruin en gaar laten worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Frankrijk