Gegratineerde snoek
Ingrediënten
- peterselie
- zout
- 750 gram snoek schoongemaakt
- 2 de water
- 60 gram boter
- 1 citroen
- scheutje azijn
- 3 dl blanke roux
- 4 tomaten
- 50 gram geraspte oude kaas
Instructies
- Leg de met zout ingewreven vis in een pan met water en azijn en de boter.
- Snijd de citroen in plakjes en leg die op de vis.
- Sluit de pan en stoof de vis in 15 minuten gaar op een laag vuur.
- Maak de roux met een gedeelte van het stoofvocht.
- Was de tomaten en snijd ze in kleine stukjes.
- Roer de stukjes tomaat, de kaas en wat gewassen en kleingesneden peterselie door de saus.
- Leg de vis in een vuurvaste schotel, bedek hem met de saus en zet de schotel 10 minuten op 220°c, boven in de oven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer er gebakken krieltjes bij.