Gegratineerde Tilapiafilet met Romige Kaassaus
Equipment
Ingrediënten
- 2 tilapiafilets ongeveer 250 g totaal
- Zout
- Versgemalen peper
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels koksroom
- 125 g zuivelspread
- 3 eetlepels Parmezaanse kaas
Instructies
- Bestrooi de tilapiafilets met zout en peper.
- Besprenkel ze met citroensap en laat ze ongeveer 15 minuten intrekken.
- Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
- Meng in een kom de koksroom met de zuivelspread.
- Dep de tilapiafilets droog met keukenpapier en leg ze in een ovenschaal.
- Verdeel het roommengsel gelijkmatig over de vis.
- Bestrooi de tilapiafilets met Parmezaanse kaas.
- Plaats de ovenschaal ongeveer 10 cm onder de hete grill en laat de vis in 8 à 10 minuten gaar en goudbruin worden.
- Serveer de gegratineerde tilapiafilet met wortelsalade en gekookte krieltjes met peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze gegratineerde tilapiafilet met romige kaassaus past goed bij een lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio uit Italië of een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland. De frisse en fruitige tonen van de wijn zullen de romige kaassaus complementeren en het gerecht in balans brengen.Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 35 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 2 g