Gegratineerde Tilapiafilet met Romige Kaassaus

Gegratineerde Tilapiafilet met Romige Kaassaus

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 tilapiafilets ongeveer 250 g totaal
  • Zout
  • Versgemalen peper
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels koksroom
  • 125 g zuivelspread
  • 3 eetlepels Parmezaanse kaas

Instructies

  • Bestrooi de tilapiafilets met zout en peper.
  • Besprenkel ze met citroensap en laat ze ongeveer 15 minuten intrekken.
  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  • Meng in een kom de koksroom met de zuivelspread.
  • Dep de tilapiafilets droog met keukenpapier en leg ze in een ovenschaal.
  • Verdeel het roommengsel gelijkmatig over de vis.
  • Bestrooi de tilapiafilets met Parmezaanse kaas.
  • Plaats de ovenschaal ongeveer 10 cm onder de hete grill en laat de vis in 8 à 10 minuten gaar en goudbruin worden.
  • Serveer de gegratineerde tilapiafilet met wortelsalade en gekookte krieltjes met peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze gegratineerde tilapiafilet met romige kaassaus past goed bij een lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio uit Italië of een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland. De frisse en fruitige tonen van de wijn zullen de romige kaassaus complementeren en het gerecht in balans brengen.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 35 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Nederland