Gegratineerde Uiensnacks met Soya Reepjes

Porties: 4 personen
inclusief baktijd in de oven 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg rode uien in plakjes van ½ cm
  • 1 pakje bladerdeeg
  • 100 g Gruyère kaas geraspt
  • 1 pakje Alpro® Soya Reepjes mild of pittig gekruid
  • 250 g cherrytomaten gehalveerd
  • 2 takjes verse tijm fijngehakt
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper
  • Alpro® Soya Bakken & Braden

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Verhit in een koekenpan een scheut Alpro® Soya Bakken & Braden.
  • Voeg de uien toe en laat ze afgedekt 20 minuten pruttelen.
  • Bekleed een ovenschaal met bakpapier en leg daarop de plakjes bladerdeeg.
  • Prik het bladerdeeg in met een vork.
  • Bestrooi het bladerdeeg met de geraspte Gruyère kaas.
  • Verdeel de gecarameliseerde uien, Alpro® Soya Reepjes en de gehalveerde cherrytomaten over het bladerdeeg.
  • Besprenkel met olijfolie en bestrooi met fijngehakte tijm, zout en peper.
  • Bak de gegratineerde uiensnacks ongeveer 30 minuten in de oven, totdat ze goudbruin zijn.

Voedingswaarden

Calories: 500 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 15 g | Vet: 30 g | Zout: 2 mg | Sugar: 15 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pizza / Vleesvervangers
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch