Gegratineerde Zalmfilet met Geitenkaas
Ingrediënten
- ½ citroen
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels verse Italiaanse kruiden fijngesneden
- Versgemalen citroenpeper
- 500 g zalmfilet
- 1 pakje geitenkaas fromage de chèvre, 113 g
Instructies
- erwarm de oven voor op 225 °C.
- Boen de citroen schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit.
- Meng in een kom de citroenrasp met de olijfolie, Italiaanse kruiden en citroenpeper naar smaak.
- Snijd de zalmfilet in 4 gelijke stukken en wrijf ze in met zout, peper en 1 eetlepel citroensap.
- Leg de stukken zalm naast elkaar in een ovenschaal.
- Snijd de geitenkaas in dunne plakjes en leg deze dakpansgewijs op de zalm.
- Besprenkel het geheel met het kruidenmengsel.
- Schuif de ovenschaal in het midden van de oven en bak de zalm gedurende 10-15 minuten, tot de zalm gaar is en de geitenkaas begint te kleuren.
- Serveer de gegratineerde zalmfilet met bijgerechten zoals in de schil gefrituurde aardappelpartjes en een frisse broccolisalade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voor de broccolisalade: kook kleine roosjes broccoli 3-4 minuten beetgaar. Spoel ze af onder koud water en laat ze goed uitlekken. Meng de broccoliroosjes met citroensap, olijfolie, stukjes zwarte olijven en gedroogde tomaat.
Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 30 g | Vet: 28 g | Zout: 0.7 g | Sugar: 1 g