Gegratineerde Zalmfilet met Geitenkaas

Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • ½ citroen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels verse Italiaanse kruiden fijngesneden
  • Versgemalen citroenpeper
  • 500 g zalmfilet
  • 1 pakje geitenkaas fromage de chèvre, 113 g

Instructies

  • erwarm de oven voor op 225 °C.
  • Boen de citroen schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit.
  • Meng in een kom de citroenrasp met de olijfolie, Italiaanse kruiden en citroenpeper naar smaak.
  • Snijd de zalmfilet in 4 gelijke stukken en wrijf ze in met zout, peper en 1 eetlepel citroensap.
  • Leg de stukken zalm naast elkaar in een ovenschaal.
  • Snijd de geitenkaas in dunne plakjes en leg deze dakpansgewijs op de zalm.
  • Besprenkel het geheel met het kruidenmengsel.
  • Schuif de ovenschaal in het midden van de oven en bak de zalm gedurende 10-15 minuten, tot de zalm gaar is en de geitenkaas begint te kleuren.
  • Serveer de gegratineerde zalmfilet met bijgerechten zoals in de schil gefrituurde aardappelpartjes en een frisse broccolisalade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Voor de broccolisalade: kook kleine roosjes broccoli 3-4 minuten beetgaar. Spoel ze af onder koud water en laat ze goed uitlekken. Meng de broccoliroosjes met citroensap, olijfolie, stukjes zwarte olijven en gedroogde tomaat.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 30 g | Vet: 28 g | Zout: 0.7 mg | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ovenschotel / Vis / Zalm