Gegrild Naanbrood met Courgette, Quorn en Piccalilly

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • Olijfolie
  • Versgemalen peper en zout
  • 1 pak naanbrood naturel (2 stuks)
  • 175 g Quorn fijngehakt
  • 2 eetlepels Japanse sojasaus
  • Piccalilly

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snijd met een kaasschaaf plakken van de courgette.
  • Besprenkel de courgetteplakken met olijfolie en bestrooi ze met zout en peper.
  • Leg de courgetteplakken op een bakplaat.
  • Leg de naanbroden op elkaar en verpak ze in aluminiumfolie.
  • Bak de courgette en naanbroden 10 minuten in de oven.
  • Ondertussen bak je de Quorn in 1 eetlepel olie tot het bruin is.
  • Blus het af met de sojasaus.
  • Laat de naanbroden iets afkoelen en bestrijk ze royaal met piccalilly.
  • Beleg ze vervolgens met de gebakken courgette en Quorn.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze combinatie van pittige piccalilly en gegrilde courgette vraagt om een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 20 g | Vet: 18 g | Zout: 2 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Hoofdgerechten / Lunch
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch