Een gegrild zalmbroodje op een rustiek broodje, belegd met een frisse, kleurrijke salade en een romige dressing. Geserveerd met een glas gekoelde Riesling in een gezellige vintage keuken met pastelkleuren en retro-accenten.

Gegrild Zalmbroodje met Frisse Topping

Geniet van deze heerlijke gegrilde zalmbroodjes met een verfrissend glas Riesling.
Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Grillpan of oven

Ingrediënten

  • 4 sneetjes witbrood casino zonder korst, in de lengte gesneden
  • 200 g gerookte zalm
  • Een handje geroosterde pijnboompitten
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 augurk in stukjes gesneden
  • Verse roomkaas
  • Stroop
  • Verse bieslook en dille
  • Gemengde sla

Instructies

  • Besmeer de sneetjes brood met een laagje verse roomkaas.
  • Leg plakjes gerookte zalm op de roomkaas.
  • Voeg een handvol gemengde sla, kappertjes en stukjes augurk toe.
  • Rol de sneetjes op en zet ze vast met een satéprikker.
  • Grill de opgerolde sneetjes onder een grill of in de oven tot ze lichtbruin kleuren, dit duurt slechts een paar minuten.
  • Leg de opgerolde sneetjes rechtop in het midden van een groot bord.
  • Strooi verse bieslook, dille en geroosterde pijnboompitten over het bord.
  • Druppel stroop in mooie sierlijke lussen over het bord als finishing touch.

Notities / Tips / Wijnadvies

Als voorgerecht kun je de porties halveren en de opgerolde sneetjes schuin doorsnijden.

Wijnadvies:

Een glas Riesling past perfect bij dit gegrilde zalmbroodje, de frisse en fruitige tonen van de wijn vullen de zalm en kruiden mooi aan.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 15 g | Vet: 18 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brunch / Lunch / Zalm
Land van herkomst Nederland