Gegrild Zalmbroodje met Frisse Topping
Geniet van deze heerlijke gegrilde zalmbroodjes met een verfrissend glas Riesling.
Equipment
- Grillpan of oven
Ingrediënten
- 4 sneetjes witbrood casino zonder korst, in de lengte gesneden
- 200 g gerookte zalm
- Een handje geroosterde pijnboompitten
- 1 eetlepel kappertjes
- 1 augurk in stukjes gesneden
- Verse roomkaas
- Stroop
- Verse bieslook en dille
- Gemengde sla
Instructies
- Besmeer de sneetjes brood met een laagje verse roomkaas.
- Leg plakjes gerookte zalm op de roomkaas.
- Voeg een handvol gemengde sla, kappertjes en stukjes augurk toe.
- Rol de sneetjes op en zet ze vast met een satéprikker.
- Grill de opgerolde sneetjes onder een grill of in de oven tot ze lichtbruin kleuren, dit duurt slechts een paar minuten.
- Leg de opgerolde sneetjes rechtop in het midden van een groot bord.
- Strooi verse bieslook, dille en geroosterde pijnboompitten over het bord.
- Druppel stroop in mooie sierlijke lussen over het bord als finishing touch.
Notities / Tips / Wijnadvies
Als voorgerecht kun je de porties halveren en de opgerolde sneetjes schuin doorsnijden.
Wijnadvies:
Een glas Riesling past perfect bij dit gegrilde zalmbroodje, de frisse en fruitige tonen van de wijn vullen de zalm en kruiden mooi aan.Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 15 g | Vet: 18 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g