Gegrild Zalmbroodje met Frisse Topping

Geniet van deze heerlijke gegrilde zalmbroodjes met een verfrissend glas Riesling.
Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 sneetjes witbrood casino zonder korst, in de lengte gesneden
  • 200 g gerookte zalm
  • Een handje geroosterde pijnboompitten
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 augurk in stukjes gesneden
  • Verse roomkaas
  • Stroop
  • Verse bieslook en dille
  • Gemengde sla

Instructies

  • Besmeer de sneetjes brood met een laagje verse roomkaas.
  • Leg plakjes gerookte zalm op de roomkaas.
  • Voeg een handvol gemengde sla, kappertjes en stukjes augurk toe.
  • Rol de sneetjes op en zet ze vast met een satéprikker.
  • Grill de opgerolde sneetjes onder een grill of in de oven tot ze lichtbruin kleuren, dit duurt slechts een paar minuten.
  • Leg de opgerolde sneetjes rechtop in het midden van een groot bord.
  • Strooi verse bieslook, dille en geroosterde pijnboompitten over het bord.
  • Druppel stroop in mooie sierlijke lussen over het bord als finishing touch.

Notities / Tips / Wijnadvies

Als voorgerecht kun je de porties halveren en de opgerolde sneetjes schuin doorsnijden.

Wijnadvies:

Een glas Riesling past perfect bij dit gegrilde zalmbroodje, de frisse en fruitige tonen van de wijn vullen de zalm en kruiden mooi aan.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 15 g | Vet: 18 g | Zout: 2 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brunch / Lunch / Zalm
Land van herkomst Nederland