Gegrilde Ananas met Gember Rum Siroop en Vanille-ijs
Equipment
- Klein steelpannetje,
- kwastje
Ingrediënten
- 4 eetlepels vloeibare honing
- 3 cm verse gemberwortel geschild
- 1 rijpe ananas
- 4 bollen vanille-ijs of plantaardig alternatief
Instructies
- Schenk de witte rum en vloeibare honing in een klein steelpannetje.
- Knijp de verse gemberwortel erboven uit met behulp van een knoflookpers.
- Zet het pannetje met het honing-rum mengsel opzij tot gebruik, afgedekt.
- Snijd de ananas met het groen en al in de lengte in vieren en snijd de harde kern eraf.
- Bewaar de parten in aluminiumfolie.
- Zet het pannetje met het honing-rum mengsel aan de rand van de barbecue en verwarm het mengsel zachtjes.
- Bestrijk de snijvlakken van de ananasparten met een kwastje met het warme honing-rum mengsel.
- Leg de ananasparten op de barbecue en rooster ze 1 minuut aan elke kant, tot de ananas licht kleurt.
- Leg de gegrilde ananas op vier borden en schenk de rest van de honing-rumsaus erover.
- Schep het vanille-ijs naast de gegrilde ananas.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn met tropische fruittonen, zoals een Riesling of een Muscat, vormt een uitstekende aanvulling op dit exotische dessert.Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 2 g | Vet: 3 g | Sugar: 40 g