Gegrilde Ananas met Gember Rum Siroop en Vanille-ijs

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 eetlepels vloeibare honing
  • 3 cm verse gemberwortel geschild
  • 1 rijpe ananas
  • 4 bollen vanille-ijs of plantaardig alternatief

Instructies

  • Schenk de witte rum en vloeibare honing in een klein steelpannetje.
  • Knijp de verse gemberwortel erboven uit met behulp van een knoflookpers.
  • Zet het pannetje met het honing-rum mengsel opzij tot gebruik, afgedekt.
  • Snijd de ananas met het groen en al in de lengte in vieren en snijd de harde kern eraf.
  • Bewaar de parten in aluminiumfolie.
  • Zet het pannetje met het honing-rum mengsel aan de rand van de barbecue en verwarm het mengsel zachtjes.
  • Bestrijk de snijvlakken van de ananasparten met een kwastje met het warme honing-rum mengsel.
  • Leg de ananasparten op de barbecue en rooster ze 1 minuut aan elke kant, tot de ananas licht kleurt.
  • Leg de gegrilde ananas op vier borden en schenk de rest van de honing-rumsaus erover.
  • Schep het vanille-ijs naast de gegrilde ananas.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn met tropische fruittonen, zoals een Riesling of een Muscat, vormt een uitstekende aanvulling op dit exotische dessert.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 2 g | Vet: 3 g | Sugar: 40 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / IJs
Land van herkomst Caribean
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch