Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Cocktailprikkers (geweekt in koud water)
Ingrediënten
- 75 g harde Hollandse geitenkaas
- 15 g verse basilicumblaadjes
- 1 aubergine
- 2 eetlepels olijfolie
- Peper naar smaak
Instructies
Voorbereiden:
- Week cocktailprikkers ca.
- 10 minuten in koud water.
- Snijd intussen de korstjes van de geitenkaas af en schaaf de kaas in plakken.
- Pluk de basilicumblaadjes van de steeltjes.
Aubergine voorbereiden:
- Was de aubergine, verwijder het kroontje en snijd aan weerszijden in de lengte dunne plakken eraf (deze worden niet gebruikt).
- Snijd de rest van de aubergine in 4 lange plakken.
- Bestrijk de plakken aan beide kanten met olijfolie.
Grillen op de barbecue:
- Bestrooi de plakken aubergine met zout en peper.
- Rooster ze op een hete barbecue in ca.
- 6 minuten aan beide kanten tot ze bruin zijn.
- Haal de aubergine van het vuur.
Beleggen en grillen:
- Beleg elke plak aubergine met plakken geitenkaas en basilicumblaadjes.
- Steek de sandwiches vast met cocktailprikkers.
- Leg ze terug op de barbecue en rooster nog ca.
- 3 minuten, tot de kaas gesmolten is.
Serveertip:
- Serveer de gegrilde aubergine sandwiches met een lekkere tomatensaus.