Gegrilde Aubergine Spiezen met Champignon en Tomaat

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Grill (of barbecue)
  • kwastje
  • Spiesjes

Ingrediënten

  • Aubergines
  • Gedroogde tijm
  • Rode wijn
  • Champignons
  • Cherrytomaten
  • Tomaat
  • Sjalotje
  • Balsamicoazijn
  • Olijfolie
  • Knoflook
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Snijd de aubergines in grote dobbelstenen, leg ze in een vergiet, bestrooi ze ruim met zout en laat ze 15 minuten staan.
  • Spoel het zout van de aubergineblokjes en dep ze droog met keukenpapier.
  • Meng de aubergineblokjes met de tijm, rode wijn, 4 eetlepels olijfolie en de knoflook.
  • Laat nog 5 minuten marineren.
  • Rijg afwisselend een blokje aubergine, een champignon en een cherrytomaat aan een stokje.
  • Bestrijk de spiezen met een kwastje met olijfolie en bestrooi ze ruim met peper en zout.
  • Grill de spiezen 6-8 minuten tot ze bruin zijn en de tomaatjes gepoft zijn.
  • Keer de spiezen tijdens het grillen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij deze gegrilde spiezen.

Voedingswaarden

Calories: 153 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 3 g | Vet: 11 g | Zout: 1.1 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Groenten / Hoofdgerechten
Land van herkomst Mediterraan
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Veganistisch / Vegetarisch