Gegrilde Aubergine Spiezen met Champignon en Tomaat
Equipment
- Grill (of barbecue)
- kwastje
- Spiesjes
Ingrediënten
- Aubergines
- Gedroogde tijm
- Rode wijn
- Champignons
- Cherrytomaten
- Tomaat
- Sjalotje
- Balsamicoazijn
- Olijfolie
- Knoflook
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Snijd de aubergines in grote dobbelstenen, leg ze in een vergiet, bestrooi ze ruim met zout en laat ze 15 minuten staan.
- Spoel het zout van de aubergineblokjes en dep ze droog met keukenpapier.
- Meng de aubergineblokjes met de tijm, rode wijn, 4 eetlepels olijfolie en de knoflook.
- Laat nog 5 minuten marineren.
- Rijg afwisselend een blokje aubergine, een champignon en een cherrytomaat aan een stokje.
- Bestrijk de spiezen met een kwastje met olijfolie en bestrooi ze ruim met peper en zout.
- Grill de spiezen 6-8 minuten tot ze bruin zijn en de tomaatjes gepoft zijn.
- Keer de spiezen tijdens het grillen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij deze gegrilde spiezen.Voedingswaarden
Calories: 153 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 3 g | Vet: 11 g | Zout: 1.1 mg | Sugar: 5 g