Gegrilde Aubergine-tomaatrolletjes

Dit gerecht is heerlijk als een licht voorgerecht of als onderdeel van een mediterraan geïnspireerd diner
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Grillpan, of barbecue
  • Kwastje voor olie
  • Grilleerpen

Ingrediënten

  • 1 lange aubergine
  • Zout
  • Knoflookpuree
  • Pesto saus
  • Oesterzwammen
  • Geraspte gruyèrekaas
  • Peper
  • Tomaten
  • Sperziebonen uit blik
  • Gekruide pizza-olie pizzerade

Instructies

  • Bestrooi de lange aubergine-plakjes met zout, laat ze 15 minuten uitlekken en wrijf ze droog.
  • Bestrijk de plakjes met knoflookpuree en pestosaus.
  • Borstel de oesterzwammen schoon en leg ze op de aubergine.
  • Bestrooi met geraspte gruyèrekaas en wat peper.
  • Leg op elk plakje aubergine een halve tomaat en een paar sperziebonen uit blik.
  • Rol de aubergineplakjes stevig op en steek ze vast met een grilleerpen.
  • Bestrijk de rolletjes met gekruide pizza-olie (pizzerade).
  • Rooster de rolletjes rondom op een hete grillpan of barbecue gedurende ongeveer 10 minuten, tot ze mooi bruin en gaar zijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de gegrilde aubergine-tomaatrolletjes als voorgerecht of bijgerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Bijgerecht / Groenten / Voorgerechten
Land van herkomst Mediterraan
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch