Gegrilde Aubergine-tomaatrolletjes
Dit gerecht is heerlijk als een licht voorgerecht of als onderdeel van een mediterraan geïnspireerd diner
Equipment
- Grillpan, of barbecue
- Kwastje voor olie
- Grilleerpen
Ingrediënten
Instructies
- Bestrooi de lange aubergine-plakjes met zout, laat ze 15 minuten uitlekken en wrijf ze droog.
- Bestrijk de plakjes met knoflookpuree en pestosaus.
- Borstel de oesterzwammen schoon en leg ze op de aubergine.
- Bestrooi met geraspte gruyèrekaas en wat peper.
- Leg op elk plakje aubergine een halve tomaat en een paar sperziebonen uit blik.
- Rol de aubergineplakjes stevig op en steek ze vast met een grilleerpen.
- Bestrijk de rolletjes met gekruide pizza-olie (pizzerade).
- Rooster de rolletjes rondom op een hete grillpan of barbecue gedurende ongeveer 10 minuten, tot ze mooi bruin en gaar zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de gegrilde aubergine-tomaatrolletjes als voorgerecht of bijgerecht.