Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- keukenpapier
- 4 metalen of houten spiesen
Ingrediënten
- 1 aubergine
- Zout
- 16 krielaardappeltjes in de schil
- ½ potje gedroogde tomaat op olie
- 15 g basilicum
- 16 kerstomaatjes
- 4 eetlepels olijfolie
- Peper naar smaak
Instructies
- Voorbereiden: Laat de spiesen op kamertemperatuur komen.
- Was de aubergine en snijd hem in de lengte in 6 dunne plakken.
- Halveer de plakken in de lengte, bestrooi ze met zout en laat ze in een vergiet ± 20 minuten liggen.
- Aardappeltjes koken: Kook intussen de krielaardappeltjes in een pan met weinig water en zout in 5 minuten beetgaar.
- Laat ze uitlekken in een zeef.
- Tomatenpasta maken: Pureer de gedroogde tomaatjes met de aanhangende olie en de basilicum in een keukenmachine tot een grove pasta.
- Breng op smaak met peper.
- Auberginerolletjes maken: Dep de plakken aubergine droog met keukenpapier, bestrijk ze met de tomatenpasta en rol elke plak stevig op.
- Spiesen samenstellen: Steek de auberginerolletjes, krielaardappeltjes en kerstomaatjes afwisselend aan de spiesen.
- Bewaar de spiesen afgedekt in de koelkast tot gebruik.
- Grillen: Bestrijk de spiesen rondom met olijfolie en rooster ze op de hete barbecue in ± 6 minuten rondom mooi bruin.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rosé past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 5 g | Vet: 12 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 5 g