Gegrilde Auberginespiesen met Krielaardappeltjes

Gegrilde Auberginespiesen met Krielaardappeltjes

Porties: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • Zout
  • 16 krielaardappeltjes in de schil
  • ½ potje gedroogde tomaat op olie
  • 15 g basilicum
  • 16 kerstomaatjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Peper naar smaak

Instructies

  • Voorbereiden: Laat de spiesen op kamertemperatuur komen.
  • Was de aubergine en snijd hem in de lengte in 6 dunne plakken.
  • Halveer de plakken in de lengte, bestrooi ze met zout en laat ze in een vergiet ± 20 minuten liggen.
  • Aardappeltjes koken: Kook intussen de krielaardappeltjes in een pan met weinig water en zout in 5 minuten beetgaar.
  • Laat ze uitlekken in een zeef.
  • Tomatenpasta maken: Pureer de gedroogde tomaatjes met de aanhangende olie en de basilicum in een keukenmachine tot een grove pasta.
  • Breng op smaak met peper.
  • Auberginerolletjes maken: Dep de plakken aubergine droog met keukenpapier, bestrijk ze met de tomatenpasta en rol elke plak stevig op.
  • Spiesen samenstellen: Steek de auberginerolletjes, krielaardappeltjes en kerstomaatjes afwisselend aan de spiesen.
  • Bewaar de spiesen afgedekt in de koelkast tot gebruik.
  • Grillen: Bestrijk de spiesen rondom met olijfolie en rooster ze op de hete barbecue in ± 6 minuten rondom mooi bruin.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rosé past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 5 g | Vet: 12 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Groenten / Hoofdgerechten
Land van herkomst Mediterraan
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Koemelk allergie / Lactosevrij / Vegetarisch